STAND OUT DESIGN

Updated: Mar 18


Auragami from Applelec Lighting was selected to deliver an impactful and unique shop frontage for the luxury retailers, London Jewelers for their destination store located in Manhasset, New York.



A fourth-generation boutique with a global reputation, the store has become London Jewelers’ flagship operation and features fine jewellery of Cartier, Chanel, David Yurman and Van Cleef & Arpels. Helping to reflect London Jewelers’ exclusive reputation, the store recently underwent an extensive refurbishment, fusing together luxurious residential detailing with modern elements.


Breathing new life into the store, award winning architect and design firm Nelson Worldwide reimagined the space to deliver a vibrant destination that balances sophisticated interior design with boutique elegance. In achieving this, lighting was a key element within the retail design and was integrated to create a brighter, more welcoming environment.


The vibrant décor was continued to the exterior of the luxury store, which features a vast, illuminated façade to the entrance way. Delivering powerful backlighting, Auragami from Applelec Lighting was integrated behind the high-level fascia, providing a commanding focal point amongst the parade of retailers.



Shrouding the large fascia in seamless illumination, multiple Auragami light tiles were joined together to scale up the backlighting solution and enable the full height and width of the façade to be covered in light. Creating a unique and modern display, the lighting solution was selected in cool, 6500K LED option, where crisp white illumination carries through the bright and airy aesthetics of the London Jewelers store, helping to connect the external and internal spaces.



Sandi Moolman architectural specification manager at Applelec Lighting said: ‘As the project required a full coverage of illumination across the entire store façade Auragami from Applelec Lighting was the ideal backlighting solution. Due to the convenient connection block features on the LED solution, this enabled a series of light tiles to be fitted together to increase the lighting solutions oversize, whilst still maintaining a premium finish.’